söndag 4 maj 2008

Rapport från cupen 4/5

Jag vet inte hur ni ser ut. Här så har hela familjen en riktig raggarbränna. En sådan där som täcker alla delar av huden som sticker fram under kläderna. Jag själv sitter med den rödaste näsan i Utvalnäs. Själva tillståndet namnges härmed till cupbrännan. Hoppas verkligen att man får möjlighet att bättra på rödheten nästa helg på Åland.

Men för att börja från början. 09:15 var man på plats, hela familjen är med och full packning gäller. Det som Anton mest ser fram mot är den nya matchtröjan. När materialare Persson dyker upp så dyker sonen rätt ner i bagen och börjar riva. Tröja fram och han skiner som en sol. Jag måste säga att de är riktigt snygga. Jag har aldrig haft en så fräsch tröja inte ens i de A-lag man spelat. Skänker därför en tacksamhetens tanke till vår sponsor.

Första matchen: IF Tunabro den Blå delen av laget. Ett lag från Borlänge som vi inte mött tidigare vilket alltid är spännande. Grabbarna snackade om ett lag långt bort ifrån. Det fanns t o m prat om att det var ett lag från ett annat land. När matchen kör igång så är vi med från början. Det brukar ju alltid ta lite tid innan våra grabbar vaknar och kör på. Vi har spelet och lyckas göra två mål. Vi släpper inte till mycket bakåt och Joel i målet håller nollan, vi vinner med 2-0 utan att spela sådär som vi pratat om. Vi bestämmer att snacka lite iför andra matchen.

Andra matchen: Gefle IF våra ”gamla” antagonister står för motståndet. Inför matchen så har vi snackat om hur vi skall använda hela planen och inte vara så blyga. Vi spelar cupens bästa spel och vinner matchen med 4-0 efter några riktigt fina anfall.

Tredje matchen: Då har vi gruppspelets sista match mot GGIK. Redan innan matchen börjar så pratar alla om vi kan gå vidare och vilka vi då skall möta. Det märks också direkt i matchen. Vi är inte riktigt med och när vi får en straff som vi missar och släpper in ett mål direkt efter på en kontring så är det många som hänger läpp. Vi kämpar på och lyckas få en frispark nära mål som går snyggt i mål. Matchen slutar 1-1 och vi är vidare från gruppen.

Slutspel: Vi skall möta IF Tunabro den röda delen i semifinal. Vad vi har sett av laget tidigare så spelar de riktigt bra. Nu har vi ett snack med grabbarna om att det är matchen här och nu och inget annat som gäller. Nu är det också mycket bättre fart på benen och fokus på själva matchen. Vi tar ledningen med 1-0 och 2-1 men Tunabro lyckas kvittera med matchens sista spark och det blir straffar som får avgöra. Det är Ooooooooolidligt spännande och lite tråkigt att en sådan bra match måste avgöras på straffar. Vi har flyt då vi sätter en straff ribba in och en stolpe in. När sedan Klas stegar fram och skall slå den avgörande straffen ser det ut som om flera av föräldrarna skall lämna detta jordeliv. Straffen sitter och vi är i final.


Dagens sista match Final: Vi möter Gefle IF i finalen. Det märks att de är riktigt trötta. De är färre än oss och orkar inte riktigt kämpa på utan Joel håller nollan igen och vi gör tre mål. Vi spelare riktigt bra stundtals och glädjen bland grabbarna går inte att ta miste på när domaren blåser av matchen. Årets första matcher och vi spelar riktigt bra. Grattis alla små kämpar och sov gott.

Till alla föräldrar som tittade på, ett tips är att använda kylbalsam till öron, nacke och näsa så ses vi på Åland.

1 kommentar:

Anonym sa...

Trevlig dag på Träffen, och som du skriver, stundtals gastkramande på gränsen till vad föräldrahjärtan pallar. Tunabro hoppas jag verkligen vi får möta igen!