söndag 18 maj 2008

Ålandstidning Cup

Det är nu en vecka sedan vi spelade cupen på Åland och jag tackar alla som hade påverkan på vädret den helgen. Jag kollar nu på termometern och läser +3 grader. Ute regnar det pga. blåsten horisontellt. Jag kan tänka mig Backebergs sportfält nordöst om centrala Mariehamn i det här vädret och det känns inte lockande. Men nu struntar vi i dagens väder och tar oss tillbaka till Lör 10/5 kl 06:30. Samling på Testebovallens parkering. Alla är på plats och ser inte allt för trötta ut. Strax för 07:00 rullar en kolon om ca tio bilar ut från parkeringen med Grisslehamn som första etappmål. Efter små missöden med navigeringen där undertecknad lurade iväg hela kolonen mot Hargshamn istället för Grisslehamn. Naturligtvis fick jag ta emot uppmuntrande kommentarer från vår skara medresande fans. Båten över till Åland gick jättebra, grabbarna skötte sig utmärkt. Vi käkade buffé för att vara mätta och belåtna och reda för match så fort vi var framme. Maten smakade antagligen kanon för grabbarna åt stygga mängder.

Väl framme på Åland så åkte vi direkt till hotellet och bytte om. Första matchen var mot Jomala, ett Åländskt lag. Det var lite stressigt att ta sig till spelplatsen så väl där gick det fort. Vi anmälde oss och började värma upp direkt. Vi snackade om hur vi skulle spela. Inför cupen hade vi nött positioner och försökt prata om vad som gäller för respektive spelare. Det hjälpte oss nu, vi var snabbt på rätt plats och det var dags för match. Något som var kanon med cupen var domarna. Första matchen kom domaren fram till grabbarna och snackade lite om vad som gällde, bl a att det var kort hörna. Innan han lämnar grabbarna ber han alla stoppa in tröjorna för att se propra ut. Ni skulle sett uttrycken i grabbarnas ansikten. Det var flera som vände sig till oss tränare som frågetecken och undrade vad han menade. De trodde inte att det var sant så vi var tvungen att förklara och motivera varför. En del tog naturligtvis tillfället iakt och imiterade Stig-Helmer genom att stoppa in tröjan och dra upp shortsen till armhålorna. När matchen väl startade så var vi med från start. Vi spelade inte så bra som vi kan men våra motståndare Jomala från Åland var lite ängsliga och målen trillade in i rask takt. I andra halvlek så stämde spelet bättre och bättre och i slutet såg det riktigt bra ut. Solen strålade och målen trillade in. Det var riktigt nära att Joel fick hålla nollan men det slinker in ett mål i slutet av matchen som slutar 10-1 till oss.

Nästa match mot ett av Märsta IK:s lag var jämnare. Vi började matchen lite passiva och sprang mest och kollade in de ”coola” grabbarna från Stockholm. Vi spelade lite för försiktigt och vågade inte riktigt gå på utan gav våra motståndare lugn och ro. Vi pratade mycket under matchen med grabbarna att de måste kämpa på och inte springa bredvid och titta på. Fortsättning följer…

Inga kommentarer: