tisdag 27 maj 2008

Åland kapitel 3

Matchen slutar 6-0 till oss vilket betydde att vi fick sovmorgon då vi vann vår grupp. Nu väntade två matcher under söndagen mot andra gruppvinnare. Vad vi sett av de andra lagen så kändes det som att det skulle bli stenhårt då vissa lag verkade riktigt duktiga.

Vi har godis och läskförbud under cuper men då vi spelat klart för dagen och det trots allt var lördag så bestämde vi att grabbarna var värda lite snacks och läsk. Så medan laget käkade klart och gick tillbaka till rummen körde jag ned till det enda stället på Åland som var öppet, nämligen Shell macken, och handlade chips, popcorn, vingummin och läsk till alla rummen. Jag passade även på att besöka den restaurangbåt som våra fans bokat in sig på för en helkväll. Efter en snabbvisit kunde jag kallt konstatera att det inte gick någon nöd på någon av gästerna. Frågan jag ställde mig när jag åkte tillbaka till hotellet var hur stor klacken under söndagen skulle bli.

Söndag morgon och dags för frukust. Grabbarna var rätt pigga och hungriga så frukosten smakade bra. Vi snackade med receptionen och fick OK på att lämna grejorna kvar på rummen och komma tillbaka för dusch och ombyte innan vi checkade ut. Söndagens första match var mot Sunds IF ett lag från Åland som vunnit grupp A utan att tappa poäng och bara ett insläppt mål. Det var en jämn match, våra motståndare slog långa bollar mot sina anfallare och skapade hela tiden chanser. Sund gör också första målet och det märks på grabbarna att det är lite jobbigt att ligga under. Innan halvtidsvilan så lyckas vi göra 1-1 och mungiporna åker upp en aning. Under vilan så snackar vi om att vi måste spela som vi brukar. Andra halvlek fortsätter som den första med långa bollar från Sund och ett böljande spela fram och tillbaka. När det står och väger så lyckas Sund göra 1-2. Inte samma reaktion som vid 0-1 utan alla peppar varandra att kämpa på och att det viktigaste är att vi har roligt och ger järnet. Med bara några minuter kvar så lyckas vi kvittera till 2-2 vilket också blir slutresultatet. Nu är det bara en match kvar, Sunnersta AIF. Hur det går och hur cupen slutar får ni veta vilken dag som helst…

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nå, kör ni "Press med understöd"?

Stefan Dahlström sa...

Självklar gör vi det. Vi kallar det dock för kämpa för att grabbarna skall förstå vad vi snackar om.