söndag 26 april 2009

Maxcupen - tredje och sista kapitlet.

Inför tredje och sista matchen var nog inte uppladdningen optimal. Grabbarna låg ute i den gassande solen och halvsov. Det blev någon glass och lite vätska, med betoning på "lite". De som inte ätit ett riktigt mål passade på att göra det.

Motståndare i sista matchen var IFK Haninge. Gruppen var helt jämn med BP på 4 poäng, vi och Saltis på 2 och Haninge på 1. Det betydde att alla hade chansen att gå vidare från gruppen. Kändes väl lite sådär i laddningen och koncentrationen före matchen. När matchen kör igång så är vi inte riktigt med. Det är mycket "duttande" igen och Haninge för helt klart matchen. Anton som står i mål får en otacksam uppgift. Haninge gör två snabba mål lite turligt och det känns som en rejäl uppförsbacke. Vi försöker trycka på och glömmer då att hålla koll på Haninges anfallare vilket gör att de kan kontra ett antal gånger. På en av dessa kontringar gör Anton en fin räddning men vi låter Haningen enkelt slå in returen. Halvleken slutar 3-0 till Haninge och grabbarna tycker att det är tungt. Vi pratar igen om att det bara är att kämpa på och ha kul. När vi går ut till andra halvlek så är det med inställningen att vi skall ge allt. Det var tyvärr inte så mycket bensin kvar i tanken. Årets första cupdag har tagit ut sin rätt. Det är trötta ben men framförallt trötta huvuden. Vi försöker lyfta upp spelet genom att flytta fram några spelare. Det öppnade för ytterligare kontringar där Anton räddade första skottet men Haninge kan slå in returen. Andra halvlek slutar 1-2 och cupen är över för vår del.

Det var lite nedslagna grabbar som lunkade tillbaka till omklädningsrummet för dusch och sedan färd hem. I omklädningsrummet kom humöret tillbaka och vi var överens om att vi fick godkänt för vår insats. Man måste än en gång tänka på att de lag vi mötte spelar fotboll året om och var inne på sin tredje eller fjärde cup för året. I omklädningsrummet satt även Haninge så vi börja prata lite och det var stora ögon från både spelare och ledare när vi berättade att vi fram till för två veckor sedan spelat hockey och att vi bara tränat fyra gånger inför cupen.

Arrangemanget får med beröm godkänt. Vår insats var lite upp och ner precis som det brukar i början av en säsong. Får vi bara träna vidare så kommer det här bli jättebra, det finns helt klart talang i laget. Ett stort tack till alla spelare och de föräldrar som reste med.