söndag 12 april 2009

Maxcupen - första kapitlet.

Då var vi hemma igen. Det blev tre matcher i Solna då vi inte orkade hålla koncentrationen i sista matchen mot IFK Haninge. Vi skall tänlka på att de lag vi mött idag har tränat fotboll hela vintern. Vi har genomfört tre träningar på konstgräs och sprungit en gång på Testebovallen. Men vi börjar från början.

Samling 07:30 på Testebo. Det var lite kyligt på morgonen men det lovades sol och klar himel under dagen. Väl framme i Solna så var det inte lätt att hitta en parkering, jag blev av med 130 kr på Solna centrum. Det är skillnad mellan parkering på Hille IP och Skytteholms IP.

Vi bytte om och gjorde oss klara för första matchen mot Brommapojkarnas lag 8. Anledningen till att Brommapojkarnas lag alltid avslutas med en siffra är att de har ca 20 lag per årskull i 7-manna och de måste skilja på lagen. Är man 20 lag så kan man inte använda färger, för det finns inte så många "vanliga" färger så det räcker. Vi snackade före avspark med grabbarna om att vi skulle gå in på planen och verkligen försöka spela fotboll och inte springa och titta på.

Jag tycker att vi lyckas rätt bra med det med tanke på våra förutsättningar. Vi hade sagt att backarna inte skulle gå med i anfallet i början utan att vi skulle komma in i matchen först. BP var de som ägde bollen och skapade de flesta chanserna, men Klas var riktigt rapp i målet och gjorde många fina ingripanden. Ju längre halvleken gick ju bättre anfallsspel lyckades vi få till. Tyvärr så lyckades vi inte rensa undan bollen framför mål några gånger då vi är för snälla och det ger BP möjlighet att göra 1-0. Halvleken slutar 1-0 till BP.

I den korta pausen så pratade vi om att vi skulle fortsätta löpa och låta bollen gör jobbet. Vi har en ovana att inte möta bollen utan att springa med vilket vi försöker att ändra på.

Andra halvlek är bättre och vi börjar komma in i tempot. Det är flera gånger som det ser riktigt bra ut samtidigt som det någon minut senare blir mindre bra. Rätt typiskt för en fotbollsmatch i April alltså. Efter några riktigt bra chanser lyckas David med en kanonpassning i djupled till en löpande Kevin som sköt ett skott som BPs duktiga målvakt räddade men inte lyckades hålla. Kevin kunde fånga bollen, runda målvakten och rulla in bollen med en bredsida till 1-1. Riktigt bra spelat. Resterande tid av matchen är det BP som för och vi som kontrar. Det känns inte oroligt förutom en dubbelchans där BP först träffar stolpen och sedan ribban. Vi har ett par riktigt bra lägen att avgöra men ett oavgjort resultat känns riktigt bra för att vara vår första riktiga match för säsongen. Tänk på att BP8 har tränat 2 ggr i veckan sedan Jan och spelat tre cuper före idag.