söndag 26 april 2009

Maxcupen - andra kapitlet.

Sorry, har haft lite mycket att göra sedan påsken, men nu kommer resten av reseberättelsen.

Efter första matchen så var det lite käk som stod på schemat. Skytteholms IP och MAX Hamburgerrestaurang ligger på samma ställe. Svårt att säga var den ena eller den andr börjar och slutar. Vi hade dock blivit varnade för långa köer så många i laget valde Vasalunds egen servering, makaroner och köttfärssås serverad i ett ölglas i plast. Något att ta med sig hem till våra egna arrangemang. De funkade och gick med en farlig fart, vilket antagligen var hela idén.

Andra matchen spelades mot Saltsjöbadens IF. Saltsjöbaden hade även de spelat 1-1 i sin första match så det kändes som att gruppen var jämn och att alla hade chansen att gå vidare till slutspelet. Vi började kanonbra och tryckte tillbaka Saltis från start. Vi tog också ledningen med 1-0 genom Jocke. Målet föregicks av ett riktigt bra spel och Kevins passning fram till målet var riktigt fin. Vårt övertag höll i sig men Saltis lyckades via en kontring kvittera till 1-1 i mitten på halvleken. Det var lite hängande huvuden efter det insläppta målet men vi körde på i samma stil som vi började och tog också ledningen helt rättvist med 2-1. Även detta mål genom Jocke på passning från Kevin. Saltis kom i en kontring som slutade i att domaren helt korrekt blåste straff. Vi har en tendens att inte spela rejält utan springa vid sidan och "dutta". Vi var helt klart det försiktigaste laget på Skytteholms IP. Casper gjorde en kanonräddning på straffen och höll oss kvar i ledningen. Spelet känndes tryggare än i första matchen och när Axel nickade in 3-1 på en fin hörna från Kevin alldeles före paus så var vi riktigt på G.

När vi gick ut i andra halvlek för att fortsätta vårt fina spel så möttes vi av ett betydligt mer aggresivt Saltis som tryckte tillbaka oss. Vi blev lite konfunderade och stod och tittade på istället för att köra på. Det resulterade i att Saltis kunde reducera och i slutminuterna kvittera. Matchen slutade lite snöpligt 3-3 och det kändes som vi hade förlorat en poäng. Grabbarna var lite nere efter matchen men vi snackade om att vi fortfarande hade chans till avancemang och att vi skulle ladda för tredje och sista gruppspelsmatchen.