söndag 3 maj 2009

Treffen Cup 2009 - del ett

Det var många turer fram och tillbaka om det verkligen skulle bli någon cup. Intresset var betydligt mindre än förra året. I P98 var det endast fem lag anmälda mot tolv förra året. Pga av de få lagen som ställde upp så slog man ihop alla klassers matcher till fre 1:a maj istället för som det först var tänkt spel hela helgen med P98 under lör 2:a maj. Spel dagen efter Valborgsmässoafton är väl inte helt optimalt, det var en hel del av grabbarna som gäspade ljudligt i omklädningsrummet inför första matchen. Ett faktum som också gällde vissa av spelarnas föräldrar.

Vädret var kanon och konstgräs är alltid bra underlag. Inför cupen hade vi låtit grabbarna få träna på "sin" plats i laget för att underlätta positionsspelet men också för att alla skall lära sig vem man spelar med i backlinjen, mittfältet osv. Vi hade också pratat med alla grabbar om att vi skulle ta ut fler spelare än de 13 vi skulle använda oss av under varje match vilket skulle innebära att några vilade varje match. Nu blev det aldrig så då bröderna Deutsch och Adam K inte kunde vara med. Så vi var precis de 13 vi vill vara till varje match. Dagen visade att det är helt rätt taktik och att vi får ett bra flyt i spelet och att alla kommer in i matchen är aktiva och tycker att det är kul.

Dagens första match var mot IK Sätra. Det var inte det "vanliga" IK Sätra utan verkade vara ett gäng yngre killar. De hade nog inte spelat så många matcher och hade ingen riktig struktur på laget, om de får träna lite till så kan de säkert bli bra då de hade rätt bra teknik. Vi snackade före matchen att det skulle vara full fart från början, men med så många gäspanden i omklädningsrummet så var jag klart skeptisk till hur vi skulle börja matchen. Det visade sig vara helt obefogat. Grabbarna körde på från början och gjorde ett fint mål redan efter någon minut. Tyvärr så blev det ingen jämn match. Vi skapade målchans efter målchans och bollarna trillade in med jämna mellanrum. När matchen slutade hade vi gjort 12 mål och inte släppt in ett enda. Vissa av målen var riktigt fina och grabbarna var duktigt nöjda över sin första match.

Tiden mellan matcherna är knepiga. Under dagen var det strålande solsken och varmt vilket gör att grabbarna sitter i solen och dåsar till. Det är inte kroppen som blir trött utan huvudet. Koncentrationen brukar bli sämre och sämre under en dag som denna. Så därför satt vi oss inför varje match i omklädningsrummet och pratade igenom hur vi skulle spela och sedan så satt vi bara och slappnade av med slutna ögon. Det gick ju inte mer än någon minut i taget, men det kändes som om grabbarna piggade på sig och faktisk flyttade fokus från hur många glassar de ätit till matchen vi skulle spela.

Dagen andra match var mot Sandvikens AIK. Känslan var att det skulle bli mycket hårdare än vår första match. SAIK brukar alltid vara ett av Sandvikens bästa lag, vilket säker stämmer även för denna årgång. Kristoffer skulle göra sin första "riktiga" match som målvakt. Krille hade bara en veckas träning i benen. Matchen blev som väntat betydligt jämnare än den mot Sätra. Jag tycker ändå att det var vi som förde matchen och skapade de första chanserna. Vi tog också ledningen på nick genom Axel på en fint slagen hörna av Kevin. Efter ledningsmålet så jämnade spelt ut sig och SAIK hade några vassa chanser där Krille visade att han har möjlighet att bli en riktigt duktig målvakt. Vid ett friläge på högersidan gick Kristoffer ut och täkte av skottet precis som en rutinerad keeper. Vi tog tillbaka initiativet i matchen och fick en straff som Anton kunde slå i mål. Målvakten var på bollen men den var så hård så att han kunde inte hålla den. Matchen slutade 2-0 till oss efter bra spel. Men det bästa återstår...

Inga kommentarer: