söndag 3 maj 2009

Treffen Cup 2009 - del två

Nu var vi halvvägs genom dagen. Fortsatt kanonväder och bra spel av grabbarna. Då det blev lite si och så med cupen så bjöd IK Sätra på hamburgare och läsk till alla spelare som plåster på såren, vilket alla grabbar tackar för.

Vi hade ett långt uppehåll inför de två avslutande matcherna mot Brynäs och GGIK. Vissa passade på att åka hem och käka medan vissa satt på läktaren och hejjadeStrömsbrotjejerna som även den deltog i cupen.

Inför de båda avslutande matcherna fortsatte vi på samma sätt som tidgare. Vi satt och pratade om hur vi skulle spela för att sedan slappa lite innan det var dags för match. Våra två sista matcher spelade vi utan vila mellan så det var bara att tagga till och köra på. Först ut var match mot Brynäs IF, ett riktigt bra lag. som hade spelat cup i Falun i april utan att förlora någon match samt en cup i Kungsgården med idel vinster. Klas var tillbaka i målet och vi spelade med samma uppställning som i vår första match mot Sätra. Det var nu som något hände. Den fotboll som vi spelade mot Brynäs var helt klart den bästa fotboll som jag sett grabbarna spela. Vi rullade boll efter marken och löpte i luckor och ut på fria ytor. Det var precis som vi pratat om att vi skall spela. Som tränare en sådan gång så fylls man av en sådan tillfredsställelse att man blir varm i hela kroppen. Vi rullade helt ut Brynäs som jagade boll och fick slita för att försvara sig. Alexander HJ som var tillbaka i laget gjorde en kanoninsatts under hela cupen, och i matchen mot Brynäs var han överallt och visade otrolig vilja och kunnande, hjärtligt välkommen tillbaka HJ. Det var inte bara HJ som gjorde en mycket bra match, det gjorde hela laget. Backarna spelade hur säkert som helst och bytte sida på spelet precis som vi sagt att vi skall göra. I anfall fyllde vi på med folk hela tiden. Backarna var även de med och gjorde mål. Matchen slutade 6-0 till oss och det var i underkant. Helt fantastisk insats av grabbarna. Ett STORT tack från alla oss ledare.

Nästa match direk mot GGIK som även de är ett riktigt bra lag med tekniska spelare. Jag trodde nog att vi skulle få en reaktion på matchen mot Brynäs men icke. Vi började precis som vi slutade mot Brynäs. Ett kanonspel med hur många fina anfall som helst. Det jag minns bäst är ändå när vi efter 15 passningar gör mål. Vi rullar bollen efter marken från Godis straffområde hem till våra backar som byter kan och rullar upp i anfall samt avslutar med mål. Jag har aldrig sett något liknande av det här laget tidigare. Godis kämpar men vi rullar bollen så bra så att de får jaga utan att riktigt få tag i bollen, och tappar vi bollen är vi på dem som illrar och jobbar tillbaka. Målen trillar in utan att Godis skapar några fet chanser förutom de sista minuterna då Godis reducerar. Igen ett spel som värmer ett tränarhjärta som tycker att Arsenals och Barcelonas kortpassningsspel är den ultimata formen av kultur. Jag hoppas ni på läktaren uppskattade det ni såg. Era grabbar visade hur duktiga de är och att kunna spela så bra fotboll redan i början på maj är kanon. Matchen slutar 6-1 till oss och när vi går av planen kan man se en stolthet i grabbarnas ansikten som verkligen visar att de är duktigt nöjda med det de åstadkommit under dagen.

Om vi summerar dagen så har vi spelat vår bästa fotboll någonsin. Vår målskillnad blir efter fyra segrar 26-1. Efter sista matchen satte vi oss ned i omklädningsrummet och tackade varandra för en väl genomförd cup . Där fick grabbarna också en stående applåd av oss ledare och välförtjänt beröm.

Men men, nu skall vi inte låta tuppkammen växa allt för stor utan fortsätta med vår planering för match och träning. Det skall onekligen bli mycket kul att följa med och hjälpa till att utveckla det här laget.

Stort Tack för en mycket väl genomförd cup.
Stefan

Inga kommentarer: